Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az ájurvéda egyik fő feladata – szeressük önmagunkat
  2024-03-20 22:34:37, szerda
 
  Az ájurvédikus orvoslás több ezer éves múltra tekint vissza. Indiában hagyományai vannak ennek az orvoslásnak, sokan csakis ebben a gyógyításban hisznek, és az ájurvédához fordulnak, ha bármilyen egészségi panasztól szenvednek.

Az ájurvédát több mint 3000 évvel ezelőtt fejlesztették ki Indiában. Azon a meggyőződésen alapul, hogy az egészség az elme, a test és a szellem közötti kényes egyensúlytól függ. Az ájurvéda szerint minden ember 5 alapvető elemből áll, mégpedig éterből, vízből, földből, tűzből és levegőből. Célja nem más, mint a betegségek gyógyítása, illetve a jó egészség előmozdítása.

Amennyiben egyensúlyban vagyunk a környezetünkkel, akkor ez egy kiegyensúlyozott állapotot képez, viszont ha nincs meg ez a kényes egyensúly, akkor merülnek fel problémák. Például ha valaki szorong, székrekedése van, akkor ez a természetes egyensúly már meg is bomlott. Az egyensúlyhiány nem egyik napról a másikra következik be, éppen ezért meg is tudjuk előzni vagy le tudjuk lassítani ezt a folyamatot.

Az ájurvédának számtalan célja és előnye létezik az egészségünkre nézve. Fontos elve, hogy szeressük önmagunkat, fontos, hogy megértsük, hogy mi a helyünk és szerepünk a világban. Elősegíti, hogy a szervezetünkben lévő toxikus anyagok csökkenjenek. Kulcsfontosságú, hogy sejtszinten jobb legyen az energiánk. Emellett csökkenti a stresszt, és erősíti az emésztést.

Az ájurvédikus orvoslást is megelőzi egy úgynevezett diagnosztizálás. Hogy miből is állapítja meg a gyógyító, hogy egyáltalán mit kell orvosolnia? A páciens pulzusából, székletéből, vizeletéből sok mindent, azaz a legalapvetőbb betegségeket is észreveszi. Ezen kívül megvizsgálja a páciens nyelvét, a kinézetét, a külsejét, megfogja a kezét, azaz az érintéséből is sok mindent leszűr, de a páciens látásából és kommunikációjából is meg tudja állapítani, hogy a betegnek milyen egészségi problémái vannak.

Az ájurvédikus orvoslás segítségével csökken a páciensben a szorongás és a stressz, csökken a magas vérnyomása, a gyulladás a szervezetében, ellenben fokozódik a keringése, de az ájurvédikus ,,orvos" segíthet a testsúly csökkentésében és még a vércukorszint szabályozásában is.

Az ájurvédikus orvoslás segíthet az anyagcsere szabályozásában, és az olyan testi folyamatokat is szabályozni tudja, mint például az emésztés, a hormonok felszabadulása és a tápanyagok megfelelő felszívódása. Az ájurvédikus orvoslás gyakran alkalmazza a cukorbetegség kezelésében mind a görögszénát, mind pedig a bazsalikomot.

A hormonok kiegyensúlyozása és kiegyensúlyozott működése nagyon lényeges, hiszen nagyon sok testi funkció szabályozásában vesznek részt, és ha a hormonok működése nem kielégítő, az sokféle betegség okozója lehet. Az ájurvédikus orvoslás többek között a pajzsmirigy működését is szabályozni képes. Milyen gyógynövények válhatnak be a hormonok szabályozásában? Ilyen például a maca és az ashwagandha.

Amennyiben fogyni szeretnénk, akkor is bátran fordulhatunk az ájurvédikus orvosláshoz, hiszen a hagyományos módszerek sokat segíthetnek az anyagcsere-szabályozásban; márpedig ha az anyagcserénk megfelelően működik, akkor a fogyás is könnyebben beindulhat. A gyógyító kialakíthat egy személyre szabott, úgynevezett ájurvédikus étrendet, illetve segíthet a stressz enyhítésében, amely szintén gátja lehet a fogyásnak. Az ájurvédikus gyógyító ajánlhat aromaterápiás kezelést is, hiszen egyes illóolajok szintén megakadályozzák, hogy túlegyük magunkat, hogy elhízzunk.

Az ájurvédikus kezelés fontos része a meditáció is, amely segít egyensúlyba hozni a hormonokat, segít a stressz csökkentésében és a feszültség oldásában, ezek a pozitív hatások pedig csökkenthetik a betegségek kialakulásának kockázatait is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: kiegyensúlyozása, kiegyensúlyozott, környezetünkkel, megakadályozzák, szabályozásában, szervezetünkben, kulcsfontosságú, diagnosztizálás, szabályozásban, felszabadulása, kialakulásának, egyensúlyhiány, csökkentésében, aromaterápiás, cukorbetegség, legalapvetőbb, fejlesztették, meggyőződésen, csökkenthetik, egészségünkre, szervezetében, gyógynövények, vércukorszint, felszívódása, anyagcserénk, megvizsgálja, fordulhatunk, bazsalikomot, egyensúlytól, előmozdítása, egyensúlyban, gyógyításban, csökkenjenek, betegségeket, folyamatokat, székrekedése, ájurvédikus orvoslás, gyógyításban hisznek, ájurvédához fordulnak, ájurvédát több, meggyőződésen alapul, szellem közötti, ájurvéda szerint, betegségek gyógyítása, kiegyensúlyozott állapotot, kényes egyensúly, természetes egyensúly, másikra következik, ájurvédának számtalan, egészségünkre nézve, szervezetünkben lévő, ájurvédikus orvoslást,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ünnepelj csak  Gondolatok az életről és szere...  A Mester kezének érintése  Miért nem menti meg Jézus...  Ez a jó az alvásban.  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  A Föld napja  Ahogy emelkedik a rezgés...  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti kép  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Palóc Grand Canyon  Idézetek a barátságról  Volt egy...  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Gondolatok az életről és szere...  Emberként automatikusan értéke...  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  György napra  Környezetvédelem  Palóc Grand Canyon  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Palóc Grand Canyon  Mindenünk, amink van, amit sze...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  William Shakespeare idézet  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Gondolatok az életről és szere...  Környezetvédelem  Vannak arcok  Kellemes esti időtöltést  A Föld napja  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Mindenünk, amink van, amit sze...  Idézetek a barátságról  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Esti kép  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ájurvédikus orvoslás, gyógyításban hisznek, ájurvédához fordulnak, ájurvédát több, meggyőződésen alapul, szellem közötti, ájurvéda szerint, betegségek gyógyítása, kiegyensúlyozott állapotot, kényes egyensúly, természetes egyensúly, másikra következik, ájurvédának számtalan, egészségünkre nézve, szervezetünkben lévő, ájurvédikus orvoslást, úgynevezett diagnosztizálás, páciens pulzusából, legalapvetőbb betegségeket, páciens nyelvét, páciens látásából, betegnek milyen, magas vérnyomása, ájurvédikus &#8222, testsúly csökkentésében, vércukorszint szabályozásában, anyagcsere szabályozásában, olyan testi, hormonok felszabadulása, tápanyagok megfelelő, cukorbetegség kezelésében, hormonok kiegyensúlyozása, hormonok működése, sokféle betegség, pajzsmirigy működését, hormonok szabályozásában, ájurvédikus orvosláshoz, hagyományos módszerek, anyagcserénk megfelelően, gyógyító kialakíthat, személyre szabott, stressz enyhítésében, ájurvédikus gyógyító, ájurvédikus kezelés, stressz csökkentésében, feszültség oldásában, pozitív hatások, betegségek kialakulásának, kiegyensúlyozása, kiegyensúlyozott, környezetünkkel, megakadályozzák, szabályozásában, szervezetünkben, kulcsfontosságú, diagnosztizálás, szabályozásban, felszabadulása, kialakulásának, egyensúlyhiány, csökkentésében, aromaterápiás, cukorbetegség, legalapvetőbb, fejlesztették, meggyőződésen, csökkenthetik, egészségünkre, szervezetében, gyógynövények, vércukorszint, felszívódása, anyagcserénk, megvizsgálja, fordulhatunk, bazsalikomot, egyensúlytól, előmozdítása, egyensúlyban, gyógyításban, csökkenjenek, betegségeket, folyamatokat, székrekedése, enyhítésében, segítségével, természetes, megfelelően, hagyományos, pajzsmirigy, ashwagandha, sejtszinten, szabályozni, ájurvédikus, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.